wlasnie dlatego ze warto dazyc do idealow nie wolno nikogo odtracac tylko dlatego ze pali. ZHP wg mnie nie jest organizacja w ktorej TRZEBA wszystkiego przestrzegac tylko zauwazac co sie robi zle i z tym walczyc, dlatego np ja w swoim pobycie w ZHP zauwazylam ze nie mozna nikomu nic zabronic bo najlepiej smakuje "zakazany owoc" wrecz przeciwnie rozmawiac rozmawiac i jeszcze raz rozmawiac....
no wlasnie.. skad wiadomo ze osoby palce nie daza do doskonalosci.. tak jak tobie nie wychodzi codzienne usmiechanie tak samo im sie czasem powinie noge..
jezeli ktos oddczul ze chce sie klocic to maj bend nie kce
prawda forum jest do wypowiadania swojego zdania i ja nikomu nie narzucam swojego tylko dyskutuje..
poprostu nie moge zrozumiec

Życzę każdemu z Was i sobie dążenia do ideałów harcerskich I powodzenia w pomgagainu innym rzuecnia nałogów...
Każdy chcę coś zmienić
Jedni rzucić fajki, inni przeklinać a ja sobie marzę żeby przestać narzucać swoje zdanie... Wybaczcie jeśli kogoś uraziłam toczącą się dyskusją, ale to może tak z przyzwyczajenia... Tak to jest kiedy tłumaczy się 10-latkowi z drużyny że palanie nie jeste dobrym sposobem na nudę i że nie warto tego robić... Szanuję każdego z Was zdanie i nie miejscie do mnie jakiś żalów... Tymczasem znikam
Nie będę Wam tu więcej mieszać
W każdym razie pouzupełniam Wam trochę luki w wątkach
Pozdrawiam i ściskam mocno każdego z osobna
ja dziękuję Wam wszystkim za tą małą dyskusję poznałam Wasze opinie na ten temat czyli osiągnęłam to o co mi chodziło
wzbogaciłam się o parę Waszych doświadczeń, dzięki